dimecres, 4 d’abril del 2007

LECTURES 3a AVALUACIÓ

No penseu que m'he oblidat de les lectures! Encara que una miqueta tard però ací les teniu. Recordeu que sempre done un mes perquè les pugueu llegir així que el 17 de maig dia amunt dia avall serà l'examen.
Com sabeu vos done dos lectures perquè pugueu triar i una d'optativa (última).
Feu l'elecció i comenceu a gaudir de la lectura.

Per cert totes tres són obres de teatre!



L'home, la bèstia i la virtut (1919) forma un triangle d'amors i desamors que la mà intrigant i burlona de l'autor, amb un llenguatge molt més clar que les seues intencions, agita davant els nostres ulls. Hipnotizats i còmplices no podrem deixar de seguir els fets —al llibre o a l'escenari— que després de 70 anys ens sorprenen de tan intrigadorament actuals com resulten.
Autor: Luigi Pirandello


Ací no paga ni Déu! Què fa un cabàs ple de queviures en una casa com aquesta on el menú únic consta de sopa de menjar de canari amb cap de conill congelat? Es poden intercanviar embarassos sense cap intervenció mèdica? Pot resultar embarassat de rebot un guàrdia civil amb bigot? Tot açò i més li ho aclareix, o li ho embolica més, aquesta obra, perquè quan la fam ens obliga... Ací no paga ni Déu!
Autor: Dario Fo



LLIBRE OPTATIU

L'assassinat del doctor Moraleda i El verí del teatre van ser escrites entre 1977 i 1978. Muntada únicament una volta, L'assassinat del doctor Moraleda enllaça amb les tècniques constructives cinematogràfiques i amb la idea de com traslladar la novel•la de gènere al medi teatral. Exotisme, acció, enjòlit, cops d'efecte i suplantacions de personalitat conformen aquesta proposta tan actual. El verí del teatre, l'obra més coneguda de Rodolf Sirera, on l'autor recrea la seva obsessió pel joc dramàtic, els seus límits i les seves regles, ha pujat sovint als escenaris i ha estat traduïda a diverses llengües.

Autor: Rodolf Sirera