dimecres, 29 de novembre del 2006

LA RENAIXENÇA I EL CABANYAL



Hola xics i xiques, acabem de veure la Renaixença i hem comprovat com al País Valèncià no va tindre gaire èxit entre d'altres coses pel tipus de burgesia camperola que hi teníem i principalment perquè no va existir la consciència política tan necessària.

Tot seguit us presente una cançó d'Òscar Briz titulada Per La Punta. Escolteu la cançó i contesteu la pregunta següent.
Quina relació té aquesta cançó que parla sobre l'Horta, el Cabanyal i la Punta amb la Renaixença? Recorda que ho vam veure en la pàgina 14 del quadernet.
Espere les vostres respostes ací mateix.
ENDAVANT

VÍDEO

12 comentaris:

ana ha dit...

Aquest video té a vore amb la Renaixença en el sentiment de pàtria( la gent que ha viscut en eixes terres i que les ha treballades no volen que els lleven d'allí per a ampliar el port).

Maite ha dit...

Hola Yaiza, no has trobat la relació entre Renaixença i terra. Busca-ho a la pàgina 14 del quadernet d'exercicis.

Anònim ha dit...

Es Com AnA A Dit, Té A Vore Amb La Renaixença En El Sentit De De Pàtria, Però Jo Pense Que El Que En Aquest Video Intenten Defendre El Que Amb Tant D´esforç Havien Alzat, I Te Que Vore Amb La Renaixença En Que En La Renaixença Volien Realçar El Que Amb Tant De esforç Havien Alzat Abans

Anònim ha dit...

La Relacció Esta En Que Ambos Defenien El Que Era Seu, I No Volien Que Enderrocaran Les Cases Que Havien Alzat Amb Tant D´esforç, Com A La Renaixença, Que No Volien Que Desapareguera El Seu Segle D´Or (Relacció De Pàtria, Ambos Defenien El Que Era SEU).

Anònim ha dit...

Es Una Relacció De Pàtria

Maite ha dit...

Dani, has de tindre en compte les faltes. Pots escriure el text als SALT i fer la revisió. O des del word amb el corrector de català.
Respecte a la resposta, no vas mal encaminat. Però què significa la relació amb la Pàtria?

Anònim ha dit...

Hola, la relaciaó que té el video amb la renaixença es el sentiment de pàtria que es té al video i a la renaixença.

Maite ha dit...

Hola Yaiza i Cristina. Podríeu explicar què significa allò d'amor a la pàtria? Com es manifesta al vídeoclip?

Anònim ha dit...

La relació que hi ha és que parla de coses injustes que els passa als camperols per culpa dels polítics i abans feien el mateix en la renaixença..manaben els nobles y els cleros als camperols,obrers,esclaus,etc...

Anònim ha dit...

la relació ke hi ha no es el ke e dit aban ...bueno si xrò no perque també significa el amor a la sea terra ke un idiotes detruixen (el politics)i defenen el que es seu

Anònim ha dit...

Maite Quan Dic Relacció Amb La Pàtria, Em Referisc A Que Els Del Video Amaben Les Seues Terres, I Per Això No Volien Que Enderrocaran Les Cases, Igual Que Els De La Renaixença, A més Tu Vaig Dir Que Ho Mirarem A La Pàgina 14 Del Quadernet I En Les Preguntes Del Quadernet Parlava Això.

Anònim ha dit...

Maite,Disme És Això?